Najlepšie akcie nájdete v našej appke.
Otvoriť

ZOOT.

Moleskine

Moleskine

Moleskine, to je legendárny "bezmenný" zápisník.

Mnohé kresby, poznámky, myšlienky a pocity sa za dve storočia zhromaždili v tomto dôvernom vreckovom priateľovi, než sa premenili v slávne obrazy alebo stránky knih, ktoré ste si možno obľúbili – medzi vyznávačov slávneho čierneho zápisníka patrili totiž mimo iné Oscar Wilde, Vincent Van Gogh, Pablo Picasso, Ernest Hemingway či Henri Matisse.

Bruce Chatwin pomohol prežitiu viac ako dve storočia starej tradície tým, že detailne popísal príbeh svojho obľúbeného zápisníku v knihe Songlines, kde ho nazval Moleskine a tým mu dal meno.

Keď pôvodný výrobca Moleskinu, malá rodinná firma z Tours, ukončil výrobu v roku 1986, pri vchode do papiernictva sa objavil iba krátky nápis od majiteľa: ''Le vrai Moleskine n’est plus" – "Pravý Moleskine už nie je".

V roku 1998 sa však vďaka malému milánskemu nakladateľstvu Moleskine znovu vracia. Kľudný, diskrétny držiteľ výnimočné tradície, ktorý na niekoľko rokov zmizol, aby sa opäť objavil a vydal sa znova na svoju cestu. Svedok dnešných potuliek a dobrodružstva ide zase z vrecka do vrecka, aby pokračoval v začatom príbehu. Zostáva ešte dopísať záver – jeho prázdne stránky sú otvorené, aby rozprávali veľký príbeh...

Nachytali ste nás – od tejto značky nemáme momentálne nič na sklade.

Omrknite podobné značky

Všetky značky