Najlepšie akcie nájdete v našej appke.
Otvoriť
📣−30 % EXTRA na všetko od Tommy Hilfiger a Calvin Klein Jeans | Kód: 30SLEVA📣−30 % EXTRA na všetko od Tommy Hilfiger a Calvin Klein Jeans | Kód: 30SLEVA

Zbývá:

Vybrať si

ZOOT.

Swatch

Swatch

Na prelome sedemdesiatych a osemdesiatych rokov minulého storočia prechádzal švajčiarsky hodinársky priemysel nepeknou krízou. Do kariet mu nehralo veľa vecí vrátane drvivej quartz, japonskej či USA konkurencie. Takže bolo treba radikálne zakročiť. A tak sa zrodila idea plastových hodiniek s quartzovým pohonom. Hodiniek s neskutočne nízkou výrobkou a náležite prívetivou predajnou cenou.


Cesta k prvému prototypu trvala 18 mesiacov. Potom sa zvolali módni návrhári a bol položený jeden zo základných kameňov Swatch identity – spolupráca s veľkými umelcami a dizajnérmi. Debutová kolekcia bola vonku 1. marca 1983, a to s pompéznym aplauzom. A potom to začalo - kto nemal Swatchky, ako by ani nebol. Produkcia naberala na obrátkach, šplhala sa a v roku 1992 bolo  na svete celkom 100 miliónov Swatchiek.


Prapôvodné modely boli samý plast, avšak v deväťdesiatych rokoch sa zrodila aj oceľová kolekcia Irony, ktorá dodnes patrí do Swatch repertoáru. Potom prišli mechanické hodinky (Swatch Automatic, 1991) a ďalšie technické experimenty (automatický chronograf, 2009). Zásadná vec sa ale stala v roku 2013, kedy značka predstavila mechanický strojček s automatickým naťahovaním Sistem51 z 51 komponentov – ako pripomienka pôvodných Swatch modelov. Sistem51 sa tak stal kľúčovou súčasťou Swatch kolekcie a je dôkazom, že aj po dlhej dobe existencie sa značka stále rovnako nebojácne púšťa do zásadných inovácií.

 
Nachytali ste nás – od tejto značky nemáme momentálne nič na sklade.

Omrknite podobné značky

Všetky značky